De ZOMER TOUR 2019, een klassieker pur sang, leent zich perfect voor wielrenners en hoort op uw palmares te prijken. Fiets mee over prachtige, rustige wegen en prima fietspaden. Kom genieten … meer en laat u aangenaam verrassen door de diversiteit aan oogstrelende landschappen, panoramische vergezichten en de vele eyecatchers die deze zomerklassieker voor u in petto heeft. Natuurlijk beschikt de organisatie over het hoogste NTFU-keurmerk “Extra Goed Geregeld”. Alle routes zijn dus optimaal gepijld en autoluw. Nagenoeg géén verkeerslichten. Dorpskernen worden vermeden. De Zomer Tour bevat géén eindeloos lange rechte stukken, maar onderscheidt zich juist door zijn afwisselende karakter. Dit alles maakt dat u continue, aangenaam en veilig kunt doorfietsen.

Start en finish is bij restaurant het Wapen van Haarzuylen in het idyllische dorpje Haarzuilens met binnen zijn grenzen het sprookjesachtige Kasteel de Haar. De startlocatie bereikt u eenvoudig via de A-2 / afslag 6 / richting Vleuten, dan meteen 1e afslag rechts naar Haarzuilens, de Zomer Tour wordt hier al aangegeven. De ruime, GRATIS parkeergelegenheid bevindt zich vlakbij de start. U kunt starten tussen 08.00 en 10.00 uur.

Let op !! de starttijd van de 60 km is vanaf 09.00 uur !!

Vanzelfsprekend loopt de Zomer Tour langs het kasteel en door het prachtige Landgoed Haarzuilens dat valt onder Natuurmonumenten. Vanaf de Jan Blanken Brug bij Vianen kunt u genieten van het adembenemend mooie uitzicht over de uiterwaarden van de Lek. Daarnaast doorkruist u o.a. de landerijen bij de Hollandsche IJssel, het lommerrijke Mariënwaerdt en de Betuwe, Nederlands’ mooiste fruittelersgebied bij de Linge. De fraaie tussenstops staan uiteraard garant voor een aangename rustpauze. GPX-tracks kunt u al downloaden en bij de start zijn de routes natuurlijk op papier verkrijgbaar. De Zomer Tour vormt samen met de Lente- en Herfsttour een drieluik dat RTC Het Kasteel Haarzuilens en RTC de Domstad gezamenlijk organiseren. Voor meer info, zie onze sites www.rtchetkasteel.nl en www.rtc-de-domstad.nl. We gaan er een supermooi wieler-event van maken en hopen dat u zich voor de Zomer Tour zult aanmelden. Voor de prijs hoeft u het niet te laten … vóór-inschrijven voor NTFU-leden kost slechts 8 euro. Bijzonder graag hopen wij u op 29 juni in Haarzuilens aan de start te kunnen begroeten. 29 juni in Haarzuilens aan de start te kunnen begroeten.

Sportgroetend, Robert Kriekaard (Tourleider)