Rittenkalender

mrt
30
za
Le grand départ 2019 !! @ Dorpsplein Vleuten * 85 km
mrt 30 @ 10:00 – 14:00

Eindelijk, de winterstop zit er op en het asfalt lonkt. Hopelijk is iedereen deze winterperiode goed doorgekomen. Een aanzienlijke groep heeft weer deelgenomen aan de wekelijkse spinningsessies in SportCentrum Oudenrijn. Hopelijk is daardoor een eventuele conditionele terugval tot een minimum beperkt gebleven.Je kostbare 2-wieler is uiteraard ook weer puik in orde. Kortom, we gaan er met z’n allen wederom een prachtig seizoen van maken. Ook dit jaar zullen we weer vele mooie ritten maken. Naast Reichswald en Hoch Sauerland staan er nog vele andere mooie ritten o.a. op het program, waaronder de Tour de France tourversie Utrecht. Vanzelfsprekend organiseert onze club ook dit jaar weer de ZOMER TOUR en wel op zaterdag 29 juni. Zet deze datum alvast in je agenda !!
De openingsrit gaat via via naar de tussenstop in de Zeister Bossen en gaat via het Soester Hoogt weer terug naar Vleuten.

En denk erom, 3 april is de eerste clubrit op de woensdagavond. Traditiegetrouw beginnen we dan om 18.00 uur (zes uur)
Daarna starten we wekelijks 18.30 uur.

In ieder geval zie ik jullie graag zaterdag de 30e !!

SEIZOENSSTART 2019 @ Vleuten
mrt 30 @ 10:00 – 13:30

Beste allemaal !! 

Een nieuw seizoen ligt voor ons en als altijd gaan we weer vele vele mooie routes rijden. Dit jaar starten we precies op de laatste dag binnen de wintertijd. Traditiegetrouw is de openingsrit zo’n 80 km en starten we om 10.00 uur. Deze prachtige rit heeft het Soester Hoogt (rest. De Bergjes) als tussenstop.

apr
6
za
Spakenburg * Windmolensroute @ Dorpsplein Vleuten * 100 km
apr 6 @ 09:00 – 13:30

Rondje Spakenburg, één van onze adembenemend mooie openingsklassiekers. De route loopt via het wonderschone Lage Vuursche, langs Kasteel Drakensteyn en het lommerrijke Soester-gebied naar Kasteel Groeneveld. Van daaruit schampen we Baarn en stomen door naar Eemnes. De Stichtse Brug, de scheidslijn tussen het Gooi- en Eemmeer, is het enige “klimmetje” in deze koers en levert enkele hoogtemeters op de wireless cat eye. Bovenop de brug kunt u uiteraard volop genieten van panoramische, nautische vergezichten. Eenmaal beneden gaat de karavaan voort naar de windmolens die langs het Eemmeer staan opgesteld. Via een prachtig polderfietspad door het bosrijke gebied bij het Nijkerkernauw komen we bij de inmiddels bekende Blauwe Brug. Van daaruit rechtsaf het dijkfietspad op en na enkele kilometers strijken we neer op een zonnig terras aan de Spakenburgse haven. Na de koffie met welverdiende punt gaan we via Eembrugge, Hooge Vuursche, Vliegveld Hilversum, Hollandsche Rading en Molenpolder weer terug naar het Vleutense.

apr
13
za
Ellen van Dijk Tour * Org.: WTC Woerden * 120 km @ Clubgebouw Sur Place WTC Woerden
apr 13 @ 09:00 – 14:00

Fonkelnieuwe tour tocht georganiseerd door onze vrienden van WTC Woerden. De opening wordt verricht door Ellen van Dijk, een van Nederlands’ topwielrensters. Uiteraard is deze koers volledig uitgepijld. We gaan er op eigen gelegenheid heen. Verzamelen om half negen in het clubgebouw Sur Place.

apr
20
za
Zaltbommel v.v. @ Vleuten 110 km
apr 20 @ 09:00 – 13:30

Voorjaarsklassieker pur sang. Bij Waardenburg de Bommeler Brug over en koffie op de Waalboulevard. Terug via Haaften, Asperen en andere fruittelersgebieden.

 

apr
27
za
Koningsdag … geen Kasteel route @ Dorpsplein Vleuten
apr 27 @ 00:00 – 00:00

Op deze zaterdag waarop heel Nederland oranje is gekleurd en Koningsdag viert, hebben wij geen rit ingepland. Uiteraard kun je onderling afspreken een route te gaan rijden.

mei
4
za
Voorrijden Lente Tour * 100 km @ Dorpsplein Vleuten * 100 km
mei 4 @ 08:00 – 13:00

Deze koers brengt je in het begin door een stukje historisch Utrecht (sluizen bij de Rijksmunt), dan de fonkelnieuwe Daphne Schippersbrug, langs het kanaal naar de Marsdijk. Via de Achterdijk en Caspargauw komen we in Cothen. Van daaruit via het lommerrijke Sandenburg naar de Ruitenberg en de Hoogstraat. Pitsstop in Leersum bij Restaurant Darthuizen. Door het bos naar Maarsbergen, langs het Henschotermeer, Vliegbasis Soesterberg, Soester Hoogt en zo terug naar het Vleutense.

mei
11
za
LENTE TOUR 2019 * Tour du Printemps @ SPORTHAL ZUILEN
mei 11 @ 08:00 – 15:00

De Lente tour is een pure voorjaarsklassieker, die onderdeel uitmaakt van het drieluik (Lente- Zomer- en Herfst Tour) dat onze club RTC Het Kasteel i.s.m. De Domstad dit jaar organiseert. Alle routes zijn volledig uit gepijld en op diverse plaatsen geheel vernieuwd. Uiteraard kunt u de GPX-routes downloaden en bij de start zijn ze ook op papier verkrijgbaar. U kunt starten tussen 08.00 en 10.00 uur en u heeft keuze uit drie afstanden, t.w.: 65, 100 en 125 km. LET OP: voor de 65 km geldt een afwijkende starttijd: tussen 09.00 en 10.00 uur. Scan & Go is aanwezig en vóór-inschrijving is mogelijk. Gratis parkeergelegenheid bevindt zich vlakbij de startlocatie. Douchegelegenheid is aanwezig voor zowel dames als heren. De Lente tour leidt u naar het dak van midden-Nederland, de Utrechtse Heuvelrug. In de 125-route is de Amerongse Berg tweemaal opgenomen. Alle routes gaan uitsluitend over autoluwe wegen en prima fietspaden. Dorpskernen worden vermeden en de routes bevatten slechts enkele verkeerslichten, dit tezamen maakt dat u nagenoeg continu en veilig kunt doorfietsen. Talloze prachtige bosrijke gebieden worden doorkruist. Veel eye catchers. De tussenstops zijn resp. in Zeist (65-route), Leersum (100-route) en Overberg (125-route) Kortom, een tour tocht die het aanraden pertinent waard is. We zien u graag in Utrecht aan de start verschijnen. Sportgroetend, Robert Kriekaard, Tour Commissaris.

mei
18
za
Koers naar de Molens @ Dorpsplein Vleuten 110 km
mei 18 @ 08:00 – 13:30

Rondje Kinderdijk, weer zo’n prachtige Kasteelklassieker. Via prima autoluwe wegen en fietspaden loopt deze koers door oogstrelende poldergebieden met vele waanzinnig mooie eyecatchers. Vlak voor de koffie gaat de route vlak langs alle molens dit in dit UNESCO-gebied staan. Na de stop terug via o.a. Bergambacht, de Kadijk en Vlist. Wederom een rit op je palmares hoort te staan.

mei
25
za
Vechtdal-Tour 2019 * 90 of 130 km. Erben Wennemars @ Dalfsen
mei 25 @ 09:00 – 15:00

Het is een stukje rijden maar dan krijg je ook wat. Een perfecte tourtocht die pertinent op je erelijst thuishoort. We vertrekken met de auto vanaf het Dorpsplein Vleuten om 07.00 uur !

Erbens Vechtdaltoer is een jaarlijks terugkerend wielerevenement dat plaatsvindt op de laatste zaterdag in mei. De routes gaan door het rustgevende gebied waarin je de naamgever Erben Wennemars tijdens zijn trainingsritten kunt tegenkomen: het stroomgebied van de Overijsselse Vecht tussen Dalfsen en het Duitse Uelsen. Dit jaar zijn alle afstanden weer aangepast aan de huidige kwaliteitsnormen.

90 km route: geschikt voor de toer-fietsende racefietser en sportieve E-biker. Via Oudleusen en het Ommerbos richting Hardenberg, maar nog voor deze stad aan de Vecht, gaan we via een nieuwe tunnel onder de Ommerweg door naar de bossen rond de Oldemeijer, om daar via Diffelen en Rheeze naar de pauzeplaats te fietsen. Daarna via het Eerderveld nog 2 kuitenbijters; de Lemelerberg en de Archemerberg.

130 km route: Geschikt voor de getrainde racefietser. Na Hardenberg en Gramsbergen volgt de eerste pauzeplaats. Daarna via de Haandrik wordt de grens met Duitsland overgestoken bij Laar. Via een stuk van de ‘Vechtetalroute’ fietsen we via Wielen Nederland weer in. Via Bruchterveld naar Mariënberg voor een pauze en daarna over de Lemeler- en Archemerberg terug naar Dalfsen.