Zaterdag 23 juni jl. was Haarzuilens het stralende middelpunt van Zomer Tour !! Voorafgaand aan de officiële start werd door een grote groep vrijwilligers in alle vroegte De Brink in het wonderschone Haarzuilens omgetoverd tot een prachtige startlocatie compleet met banners en wapperende beach flags.

Zonder vrijwilligers zou dit onmogelijk zijn geweest. Opbouwers, uitpijlers, voorrijders, mensen op de diverse tussenstops, inschrijfdesk, fietsenstallingbeheer usw. Mijn grote complimenten en oprechte dank. De door jullie geleverde prestatie grenst aan het ongelooflijke. Alles liep geolied. Chapeau. Ik ben enorm trots op jullie.

Het was werkelijk prima fietsweer en dat vertaalde zich naar een bijzonder groot deelnemersveld. De sfeer was perfect. René Beukers, voormalig prof wielrenner en meervoudig deelnemer aan de Tour de France en Vuelta gaf het officiële startsein. Onze prachtige Zomer Tour draagt het hoogste NTFU-kwaliteitskeurmerk. De perfect uitgepijlde routes leidden o.a. door de Betuwe en langs de Linge.

Men kon veilig en onbelemmerd doorfietsen omdat dorpskernen werden vermeden en verkeerslichten op alle routes nagenoeg niet aanwezig waren. De tussenstops in resp. Asperen (hotel restaurant De Schildkamp), Beesd (restaurant De Stapelbakker), Vianen (’t Fust) en Schoonrewoerd (De Zwaan) werden druk bezocht.

Het deelnemersveld was heel divers. Dames, heren, jong en oud en zelfs teams uit Vlaanderen zijn aan de start verschenen. Na afloop werd op het terras van restaurant ’t Wapen van Haarzuylen gezellig nagepraat over de Zomer Tour. Iedereen was vol lof. Als club kunnen we met trots terugkijken op een uitermate goed geslaagd evenement.  We hebben het met veel plezier gedaan. Uiteraard is in juni 2019 de volgende editie !!

Nogmaals, alle vrijwilligers en deelnemers enorm bedankt. Jullie hebben de Zomer Tour gemaakt tot wat het nu is, een prachtige, 3-sterren tour tocht die o.i. thuishoort op ieders palmares.

Tot volgend jaar bij l’edition 2019.

De foto’s zijn gemaakt door Fotostudio Red Green Blue