Zomer Tour 2019 → le Tour d’été → een mega succes !!

Zaterdag 29 juni is deze absolute zomerklassieker verreden. Een ruime periode van allerlei voorbereidingen ging vooraf aan dit prachtige wieler-event. De Kasteel-vrijwilligers hebben voor dag en dauw Haarzuilens en Restaurant ’t Wapen van Haarzuylen tot een fantastische startlocatie omgetoverd. Allerlei banners en beach flags van o.a. de NTFU, Van Zuijlen en Natuurmonumenten kregen een prominente plaats op de Brink. Pieter Gruters had er wederom voor gezorgd dat de fietsenstalling keurig was opgebouwd.

Drie dagen voorafgaand aan le Tour is het uitpijlteam (Ton Kerckhoff, Jaap Keizer, Martin Terpstra, Robert Kriekaard en Jan Lenting) enorm druk geweest met het secuur uitzetten van de routes, dat exact volgens de reglementen van de RDW dient te geschieden. De Kasteelridders Ton Kerckhoff, Fred Bremmer, Jaap Keizer, Dirk Sloesarwij en Harm Fokker gingen zaterdagochtend vroeg het zadel op om de routes voor te rijden. Jan Heijmans en Harm Klaiber namen de 115 voor hun rekening. Dino Jongsma had na alle opbouw activiteiten zijn draai bij de inschrijvingsdesk duidelijk gevonden, de grote stroom deelnemers werd in vlot tempo via Scan & Go ingeschreven.

Op de tussenstop van de 150-route in Asperen bleef Harm Fokker bij Tim Sistermans, de regie aldaar hadden beiden perfect in handen. Dat vergde best wel energie want er was nog een andere tour tocht in die omgeving, dus heel Asperen stond op z’n kop. Op de andere tussenstops (Beesd, Vianen en Schoonrewoerd) runden Anneke Sloesarwij, Marga Deventer, Tienta Verlegh, Marius van Harten en Jan Kasius op voorbeeldige wijze de tent.

Zoals altijd regelde Jon de Keijzer met verve de fietsenstalling. Ons aller Piet Prins en zijn kornuiten waren ingehuurd om bij de start en onderweg mooie sportieve shots te maken en dat is uiteraard super gelukt. De foto’s staan op de site. Vanwege de verwachte, tropische warmte was een groot aantal deelnemers al vroeg bij de start aanwezig. Om een paar prachtige startfoto’s te kunnen maken, liet hij de deelnemers eerst aan de meet opstellen. Het officiële startsein werd door Ton van Zuijlen verricht, na een korte speech knipte hij het lint door en kon iedereen van start. In de ochtend was ‘t zo’n 16 graden, maar al snel liep het kwik op om in de middag ruim boven de 30 uit te komen.

De prima tussenstops zorgden uiteraard voor de gewenste verkoeling. Het deelnemersveld was gelukkig voor de echte hitte al weer terug op ’t honk. Iedereen was op alle vlakken vol lof over onze Zomer Tour.

Bij deze wil ik alle vrijwilligers die op weergaloze wijze hun steen hebben bijgedragen enorm bedanken voor jullie tomeloze, voorbeeldige inzet. Zonder jullie is een prestatie van dit formaat niet mogelijk. Ik ben trots op zo’n supergroep, jullie zijn klasbakken. Op naar twenty-twenty, want dan viert onze zomerklassieker zijn lustrum !! → zaterdag 27 juni … le Tour d’été 2020 … zet ‘m in je agenda !!

Iedereen nogmaals enorm bedankt en nog vele mooie fietskilometers toegewenst.